Pannaan ankeuttajat ahtaalle

Näidenkin vaalien suurin puolue lienee nukkuvien puolue. Ehkä jopa neljä kymmenestä jättää taas äänestämättä. Tämä on erittäin harmillista, sillä kuntavaaleissa(kin) päätetään tärkeistä asioista ja jokaisen kannattaisi oma äänensä käyttää.

Vielä suurempi huoli liittyy kuitenkin siihen, että annetuista äänistä suurin osa menee AP:lle – Ankeuttajien puolueelle. AP kerää vaaleista toiseen eri ikäisiä jäseniä yli puoluerajojen, sekä naisia että miehiä.

AP:n jäseniä on vaikea tunnistaa etukäteen. Ulkonäöltään he ovat kuin kuka tahansa meistä. Erään todistuksen mukaan ankeuttajilla kasvaa partaa, mutta tähän en henkilökohtaisesti usko.

Ankeuttajan tunnistaa kuitenkin nopeasti sen jälkeen, kun he rupeavat puhumaan tai somettamaan. Tunnuslauseina toistuvat ”ei noin voi tehdä”, ”vastustan tällaista”, ”tässä ei ole mitään hyvää” ja ”tämä on turhaa rahan haaskaamista”. Rivien välissä toistuu usein myös ”ei ole tehty ennen eikä tarvitse tehdä jatkossakaan”.

Pahinta ankeuttajissa on, että ”he lisääntyvät kuin sienet, pimeissä ja kosteissa paikoissa, luoden tiheää ja hyytävää sumua” (lainaus fandom.com). Missä kaksi ankeuttajaa ovat kohdanneet, on tulevaisuuden toivo usein menetetty.

Turussa ankeuttajat ovat toimineet menestyksellisesti jo pitkään. Monenlaista hyvää on kaupunkiin ollut tyrkyllä vuosikymmenien varrella, mutta ehdotukset ja avaukset on tyrmätty ankeuttajien johdolla nopeasti.

Ankeuttajat toimivatkin taitavasti kaikkialla siellä, missä muiden puolueiden välillä on eripuraa ja ristivetoa. Ankeuttajista ei totta totisesti ole yhteen hiileen puhaltajiksi.

Näyttää siltä, että tulevissa vaaleissa AP on taas vahvoilla. Jos huonosti käy, entinen meno jatkuu eikä mikään muutu. Päätöksiä perutaan ja uusia vatvotaan.

Mutta vielä on mahdollisuus panna ankeuttajille vastaan. Kannattaa kysyä omalta ehdokkaaltaan, onko hän ankeuttaja vai edistäjä. Kannattaa pohtia omassa mielessään, kumpaa haluaa kannattaa.

Pannaan siis ankeuttajat yhdessä ahtaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *